Top
AttractiveTravel / Гана, Того и Бенин – родината на вуду магията

Гана, Того и Бенин – родината на вуду магията

Цена от: 4194 лв. на човек
Дати: Всеки ден до 31.12.2018
Продължителност: 13 дни

Гана, Того и Бенин – пъстра африканска палитра с много слънце и настроение в боите!

Ако искате да се потопите в истинската атмосфера на вуду обществото, да се поровите в корените на тази уникална представа за света, да станете свидетел на традиционните вуду практики, елате с нас там, където този култ живее своя ежедневен, неподправен живот – Гана, Того и Бенин в Западна Африка! Наред с крайбрежните колониални крепости, служили за отправни точки в търговията с роби, и наблюдаване на местни вуду ритуали и нестинарски танци, турът предлага и разходка из столиците на тези три държави, както и из прелюбопитната им провинция – села с традиционна африканска архитектура, природни паркове, плаване по река Волта и уникалния дворец Абомей – центърът на легендарното царство Дахомей!

NB! Всяка шеста неделя от годината, ашантите празнуват фестивала Акуасидае – цветни празненства, изпълнени с ритуали, песни и танци, и с които местните почитат предците си. Единственото по-важно събитие за ашантите от този фестивал е националният им празник. Фестивалът Акуасидае може да бъде включен в програмата за 2017, ако началната дата на тура е някоя от следните:
16/3, 3/5, 14/6, 26/7, 6/9, 18/10, 29/11

 • Дестинация
 • Цената включва

  Цената включва:

  ► 12 нощувки в стандартни хотели със закуска

  ► транспорт според маршрута с автобус с климатик

  ► всички входни такси за забележителностите по програма

  ► разходка с лодка по река Волта

  ► местен английскоговорещ екскурзовод

  Цената НЕ включва

  Цената не включва:

  самолетни билети

  ► такси за визи

  ► обеди и вечери

  ►застраховка

  ► бакшиши и лични разходи.

План на пътуване:

Ден 1: Полет до Акра
Пристигане на международното летище Котока, среща с местния гид и трансфер до хотела.

Ден 2:
Акра, Акра-Елмина
Разходка в предградието Нима, където наблюдаваме бита и ежедневието на местните семейства. След това обиколка на Акра – Националният музей, Националният културен център, мавзолеят на Кваме Нкрума. Отправяме се към Елмина и по пътя посещаваме рибарското селце Джеймстаун – разходка до пристанището и крепостта. За чудесен изглед над местността, можете да се изкачите на върха на стария фар край крепостта. На път за Елмина посещаваме също и местните майстори на ковчези, чиито дърводелски произведения отразяват принадлежността на погребаните.

Ден 3:
Елмина, Кейп Коуст
Обиколка на Елмина и Кейп Коуст. Разглеждане на фортовете, свързани с търговията с роби, пристанището в Елмина, рибния пазар, светилището Асафо.

Ден 4: Елмина – Кумаси
По пътя за Кумаси разходка из Националния парк Какум и курорта Ханс Ботен, изграден като наколно селище. Пристигане в Кумаси, посещение на Културния център, известен с колекцията изкуство от периода Ашанти.

Ден 5:
Кумаси – Бронг Ахафо
Разглеждане на двореца Манхия, центърът на кралство Ашанти. Присъединяване към празненствата Акуасидае, ако сте избрали дата, която съвпада с фестивала. След това посещение на занаятчийските села Ахвиа и Нтонсо. По пътя за Бронг Ахафо спирка при водопада Кинтампо.

Ден 6:
Бронг Ахафо – Тамале
Денят започва с разходка из резервата за маймуни Боабенг Фиема и скалните образувания Тано Боасе. Трансфер до Тамале.

Ден 7:
Тамале – Кара, Того
Посещение на едно от шестте села на вещици. По пътя за границата с Того посещение на селата на племената Дагомба и Конкомба, както и среща с племето Басар. Пресичане на границата с Того при Татали и пристигане в Кара.

Ден 8:
Кара – Сокоде
По пътя разходка из долината Тамберма с красивите къщи от кал и слама наречени „тата”. Посещение на занаятчийските центрове Лосо Сукала и Кодхани. Вечерта има възможност за наблюдаване на огнения танц на племето Тем в Тинаду.

Ден 9:
Сокоде – Абомей, Бенин
Посещение на традиционния тъкачен център и пазара в Сокоде, както и на местния пазар. Посещение на пъстрия пазар Ание и среща с трудолюбивите жени от племето Котоколи. Посещаваме също и производителите на специален вид местен сапун от племето Демадели, както и кварталът на ковачите. Трансфер до Абомей в Бенин.

Ден 10:
Абомей – Оуидах
Посещение на двореца Абомей – рожденото място на вуду, както и на историческия музей в Абомей. Посещаваме също подземния град Агонгоинто, построен на 10 м. под земята с цел да служи като убежище. По пътя разходка из Ганви – „Африканската Венеция“.

Ден 11:
Оуидах – Ломе, Того
Посещение на Свещената гора и Храма на питоните. В центъра на града се намират впечатляваща катедрала и стар колониален квартал. В близост да португалската крепост се помещава Историческият музей. Експозицията е фокусирана върху търговията с роби и последващите връзки на Бенин с Бразилия и Карибите.
Пресичане на границата с Того. Пристигане в Ломе, столицата на Того. Обиколка на града – Площадът на независимостта, Националният музей, вуду светилища, католическата катедрала, пазарът Гран Марше.

Ден 12:
Ломе – Ада, Гана
Пресичане на границата с Гана. Прекарване на деня в курорт с възможност за разходка до близкото рибарско селище, плаване с лодка по река Волта, водни забавления с джетове, водни ски и т.н.

Ден 13: Ада – Акра – отпътуване
Свободна сутрин преди трансфер до Акра и отпътуване..

Цена на човек: 4194 лв.

КАРТА

WRITE A REVIEW

Accomodation
Destination
Meals
Overall
Transport
Value For Money

Цени на допълнителни услуги: Доплащане за единична стая: 500 Евро.
Практическа информация: Носете със себе си не повече от 20 кг багаж в мека чанта/сак/раница. Виза: Задължително е получаването на виза за всяка от трите държави. Цената е около 180 Евро общо за трите държави с наше съдействие. Ваксинации: Задължителни са ваксини срещу жълта треска и малария, а удостоверението за ваксинация за жълта треска се прилага към документите за кандидатстване за виза.