Top
AttractiveTravel / Родопска приказка

Родопска приказка

Цена от: 99 лв. на човек
Дати: 26.08.2017, 30.09.2017
Продължителност: 2 дни

София – Перперикон – Златоград – Бачково – София

Насладете се на планината на Орфей – потопете се в атмосферата на Златоград и Широка лъка, посетете тракийските светилища Перперикон и Татул, отдъхнете в околностите на Бачковския манастир.

 

 • Дестинация
 • Цената включва

  Транспорт с туристически автобус;

  1 нощувка със закуска в хотел 3* в Златоград;

  Посещение на Перперикон и Татул;

  Пешеходни разходки в Златоград и Широка лъка;

  Посещение на Бачковски манастир;

  Водач-екскурзовод.

  Цената НЕ включва

  Входни такси за музеи и обекти, включени в програмата;

  Обеди, вечери, кафе и други напитки;

  Входни такси за Перперикон (6 лв за възрастни, 2 лв за ученици и пенсионери), Татул (3 лв за възрастни, 1 лв за ученици), Етнографски музей в Златоград (2 лв за възрастни, 1 лв за ученици и пенсионери), Згуровски конак в Широка лъка (2 лв за възрастни);

  Разходи от личен характер;

Ден 1
София – Перперикон – Златоград – 380 km

Отпътуване в 7:30 часа от площад „Александър Невски“, в 9:30 часа от Пловдив (бензиностанция „OMV“ до хотел Санкт Петербург). Посещение на Перперикон. Археологическият комплекс е разположен в Източните Родопи, на скален връх с надморска височина 470 метра и заема площ от 12 кв. км. Перперикон е включен в 100-те национални туристически обекта на Българския туристически съюз. Изследванията в последните години са категорични, че това е било светилището на един от най-популярните древни герои – Орфей. Отпътуване за Татул – планинско село в Родопите. До него са открити останки от древно светилище и от средновековна крепост. Тук се наблюдава пълна приемственост между езическите култове и християнската религия. Отпътуване за Златоград. Настаняване в хотел 3*. Нощувка.

Ден 2
Златоград – Бачково – София – 330 km

Закуска. 8:00 часа – пешеходна разходка в Златоград, най-южният български град. Тук се намира най-старата построена по време на Османското владичество църква в Родопите – „Успение Богородично“. Етнографският ареален комплекс е най-голямата съвременна забележителност на Златоградската община. Отпътуване за архитектурния резерват Широка лъка. Селото е популярно с местното училище за фолклорни изкуства и уникалния Паметник на гайдаря. Широка лъка е и родно място на един знаменит българин – екзарх Стефан. Разглеждане на етнографския комплекс. Следобед – отпътуване за Бачковския манастир. Един от трите най-големи български манастири, основан през XI век от братята Бакуриани. Тук можете да видите една от чудотворните икони на Света Богородица у нас. Отпътуване за София. Пристигане на площад „Александър Невски“ вечерта.

26.08.2017

ПОТВЪРДЕНА ДАТА

 

има места 99.00 лв.
30.09.2017

ПОТВЪРДЕНА ДАТА

има места 99.00 лв.

 

НАСТАНЯВАНЕ
Посочените цени са на турист за съответното настаняване.
26.08.2017 г.

Двойна стая със спалня (не се гарантира) 99 лв.
Двойна стая с отделни легла (не се гарантира) 99 лв.
Допълнително легло в двойна стая 99 лв.
Единична стая 114 лв.

 

30.09.2017 г.

Двойна стая със спалня (не се гарантира) 99 лв.
Двойна стая с отделни легла (не се гарантира) 99 лв.
Допълнително легло в двойна стая 99 лв.
Единична стая 114 лв.

 
ОТСТЪПКИ

Деца 2-12 г., настанени в стаята на родителите си 10.00 лв.
Ученици 13 – 18 г. 5.00 лв.
Студенти до 25 г. 5.00 лв.

КАРТА

WRITE A REVIEW

Accomodation
Destination
Meals
Overall
Transport
Value For Money

Агенцията не носи отговорност за загуби, щети, закъснения и неудобства, които са породени от независещи от нас причини. В противен случай – при условие, че те са резултат от небрежност на наши служители, отговорността на агенцията е ограничена максимум до пълното възстановяване на заплатената за екскурзията сума. Деца и ученици до 18 години трябва да бъдат придружени от възрастен. Студенти до 25 години: При записване студентите трябва да предоставят студентски документ и да го носят в деня на пътуването Екскурзията се провежда при минимум 24 записани туристи. При качване от Пловдив цената на екскурзията е 89 лв. Застраховки не са включени в цената. Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването. Българските граждани, пътуващи в България, е необходимо да притежават валидна лична карта. Пътуването се провежда при минимум 24 записани туристи.