Top
AttractiveTravel / Судан – скритото съкровище на Африка

Судан – скритото съкровище на Африка

Цена от: 2646 лв. на човек
Ранно записване
Дати: 11.12.2020; 19.02.2021; 10.12.2021
Продължителност: 10 дни

София – Доха – Хартум – Омдурман – Хартум – Нубия – Карима – Мерое – Нага – Хартум – Доха – София

10 дни/9 нощувки

 • Дестинация
 • Цената включва
  3 нощувки в двойна стая със собствен санитарен възел и включена закуска в хотел 3*** в Хартум
  4 нощувки в местни къщи за гости с общ санитарен възел
  2 нощувки в къмпинги извън столицата (в двуместни палатки)
  Пълен пансион – закуска, обяд, вечеря извън столицата (от закуска на ден 3 до обяд на ден 9) + 1 бутилка минерална вода на ден
  Трансфер летище – хотел – летище
  Транспорт според описаната програма
  Входни такси за посещаваните обекти
  Круиз по река Нил
  Водач от агенцията (при минимум 8 души)
  Местен английско-говорещ екскурзовод
  Покана за виза
  Местни фото и туристически такси
  Застраховка Помощ при пътуване с покритие 50 000 евро
  Цената НЕ включва
  Самолетни билети София – Доха – Хартум – Доха – София с включени летищни такси на авиокомпания Qatar Airlines, цена 1650 лв към дата 06.10.2020
  Бакшиши и лични разходи
  Виза
  Турове по избор, които се поръчват и заплащат на място
ДЕН
1
София – Доха – Хартум

Отпътуване от летище София в 11:40 ч. Пристигане на летишето в Доха в 17:15 ч. Отпътуване за Судан в 20:00 ч. Пристигане в Хартум в 23:50 ч. Посрещане и трансфер до хотела. Свободно време. Нощувка.

2
Хартум – Омдурман

Закуска. Туристическа програма в Хартум: посещение на Националния музей, гробницата и музея на Махди – местен ислямски водач, борил се срещу английската колонизация. Следобяд, посещение на град Омдурман – най-големият град по население в Судан, намира се на западния бряг на река Нил срещу столицата Хартум и е разположен на 178 метра надморска височина. Връщане в Хартум. Свободно време. Нощувка.

3
Хартум

Закуска. Отпътуване на юг, като пътят минава покрай живописни селца. Пристигане в Старата Донгола. Посещение на два коптски храма. Обяд. Свободно време. Вечеря. Нощувка в къмпинг.

4
Нубия

Закуска. Туристическа програма в Нубия – историческа област в Североизточна Африка, в средното поречие на Нил. Посещение на храма Солеб – един от най-красивите египетски храмове в Судан. Свободно време за обяд. В близкото селце ще се зпознаем с ежедневието на местните. Вечеря. Нощувка в традиционна къща.

5
Нубия – Карима

Закуска. Отпътуване през пустинята Баюда – област, заобиколена от островърхи черни базалтови планини с почти никаква растителност. Свободно време за обяд. Пристигане в Карима – намиращ се в подножието на планината Джебел Баркал в Нубийската пустиня. Вечеря. Нощувка в местна къща за гости.

6
Карима

Закуска. Туристическа програма в Джебел Баркал. Свободно време за обяд. Посещение на древния храм на бог Амон, кралския некропол и древния град Напата, разположен близо до село Ел Курру. Вечеря. Нощувка в Карима.

7
Карима

Закуска. Посещение на базара в Карима. Отпътуване навътре към Нубийската пустиня. Круиз по река Нил и посещение на някои от малките островчета в района. Свободно време за обяд. Посещение на пирамидите в Нури. Вечеря. Нощувка в къща за гости.

8
Мерое

Закуска. Посещение на Кралския некропол на Мерое, разположен върху хълмове, покрити с жълти пясъчни дюни. Обяд. Следобед посещение на руините на кралския град – големи части от този район все още не са изкопани от археолозите. Вечеря. Нощувка в палатков лагер.

9
Нага – Хартум

Закуска. Отпътуване на юг към древния град Нага и посещение на някои от храмовете. Продължаване към Мусавварат Ел Суфра. Свободно време за обяд. Посещение на храма на слона и храма на лъва. Отпътуване към Хартум. Нощувка в хотел.

10
Хартум – Доха – София

Трансфер до летището. Отпътуване за Доха в 01:50 ч. Пристигане на летището в Доха в 05:05 ч. Отпътуване за България в 14:30 ч. Кацане на летище София в 18:35 ч.

11.12.2020: 2646.00лв

19.02.2021:2705.00лв

10.12.2021:2705.00лв

НАСТАНЯВАНЕ
Двойна стая със спалня
включено в цената
Двойна стая с отделни легла
включено в цената
Единична стая (където е възможно)
+275 лв.

КАРТА

WRITE A REVIEW

Accomodation
Destination
Meals
Overall
Transport
Value For Money

Цената на екскурзията подлежи на потвърждение спрямо актуалната цена на самолетния билет към датата на резервация.
Периодът от септември до април е най-подходящ за пътуване до Судан.
Много райони на страната са забранени за посещение зони - туристите трябва да избягват Западен Судан и Дарфур, а границата с Чад е затворена. Южен Судан също не бива да се посещава.
Местна валута - судански паунд (SDG): 1 евро = 6.98 SDG
Няма задължителни ваксинации. Препопръчителна ваксина - срещу жълта треска.
Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт минимум 6 месеца след датата на влизане в страната и предварително издадена виза, получена в дипломатическите и консулските представителства на страната в чужбина. Судан имат посолство в София - ул. "Фредерик Жолио Кюри" 19, бл. 156, тел: 02/971 2991. За визата: агенцията съдейства за получаване на виза. Необходимо е цветно сканирано копие на паспорта при заявка на тура. В паспорта не трябва да има израелски печати! 2 цветни снимки паспортен вариант, формуляр за виза.