Top
AttractiveTravel / Съкровищата на Япония

Съкровищата на Япония

Цена от: 6179 лв. на човек
Ранно записване
Дати: 05.11.2020; 29.04.2021; 04.11.2021; 28.04.2022
Продължителност: 10 дни

София – Истанбул – Токио – Фуджи – Токио – Нико – Токио – Киото – Нара – Киото – Осака – Истанбул – София

10дни/7нощувки

 • Дестинация
 • Цената включва
  Самолетен билет София – Истанбул – Токио и Осака – Истанбул – София на авиокомпания „Turkish Airlines“ в икономична класа с включени летищни такси, ръчен багаж до 8 кг и чекиран багаж до 30 кг
  Всички посочени в програмата трансфери
  Транспорт по програмата с автобус / минибус
  Билет за високоскоростния влак Шинкансен по направление Токио – Киото в туристическа класа
  4 нощувки със закуски в хотел „Montrey Hanzomon“ 4* (или подобен) в Токио
  2 нощувки със закуски в хотел „Montrey Kyoto“ 4* (или подобен) в Киото
  1 нощувка със закуска в хотел “Montrey le Freur“ 4* (или подобен) в Осака
  3 обяда (на 3-тия, 4-тия и 6-тия ден от програмата) и 3 вечери (на 3-тия, 4-тия и 7-мия ден от програмата)
  Посещение на чаена церемония в Киото
  Трансфер на багажа (големия куфар) от хотела в Токио до хотела в Киото
  Описаната туристическа програма с лицензирани местни екскурзоводи
  Входни такси за обектите описани в програмата
  Водач-преводач от България
  Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с лимит на отговорност 30 000 EUR на „Застрахователно Дружество Евроинс“ АД.
  Цената НЕ включва
  Целодневна екскурзия до Никко
  Напитки по време на обедите и вечерите
  Бакшиши: 5 USD на турист на ден за екскурзовод / шофьор / пиколо (заплаща се задължително на място)
  Слушалки за туристическата програма по време на цялата екскурзия (заплаща се задължително на място)
  Входни такси за музеи и прояви, посещавани по желание
  Градски транспорт
  Разходи от личен характер
  За лица над 65 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия
  Застраховка „Отмяна на пътуване“ (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!).
ДЕН
1
София – Истанбул

Отпътуване от Терминал 2 на летище София за Истанбул в 21:40 ч. с полет на авиокомпания „Turkish Airlines“. Пристигане в Истанбул в 23:05 ч.

2
Истанбул – Токио

Излитане от Истанбул в 01:40 ч. Кацане в Токио в 19:10 ч. Посрещане от представител на обслужващата агенция. Трансфер до хотела. Настаняване в хотел “Montrey Hanzomon” **** (или подобен). Свободно време. Нощувка.

3
Токио

Закуска. Туристическа програма с местен екскурзовод в Токио – икономическо, културно и политическо сърце на страната, чието 12-милионно сърце (с предградията 18 млн.) винаги бие в забързан ритъм: сградата на правителството на Токио с изкачване до наблюдателната площадка на 202 м височина, откъдето се открива красива гледка към града; посещение на храма Мейджи – най-известният шинтуистки храм от „ерата на прогреса“, посветен на император Мейджи и съпругата му императрица Довагер Шокен; Омотесандо – една от най-живописните улици, наричана Токийското „Шан-з-Eлизе“ със сградите архитектурни шедьоври на Прада, Тодз, Диор, Зара; квартал Хараджуку – известно място, където се събират любителите на модата и където са разположени множество магазини, както на западни моделиери, така и от местното модно направление, носещо името на квартала. Обяд в местен ресторант. Туристическата програма следобед продължава с фото-пауза при Императорския дворец. Посещение на известния храм „Сенсо-джи“ – най-старият будистки храм (628 г), известен като Асакуса Канон, посветен на богинята на милосърдието Канон. Входът му е типично японски с двата огромни червени фенери, изписани с йероглифи и символизиращи изгряващото слънце. Преминаване през Гинза – една от най-скъпите улици в света, където са магазините на всички модни фирми и търговската улица „Накамисе“, където се предлагат традиционни местни храни и сувенири. Вечеря в местен ресторант. Нощувка.

4
Токио – Фуджи

Закуска. Екскурзия до планината Фуджи и националния парк Хаконе. Фуджи е свещена планина и символ на Япония. Тя е най-високата планина в страната и спящ вулкан от 250 г. Изкачване с лифт по време на което се откриват великолепни живописни гледки към долината Овакудани. Отпътуване за Хаконе. Разходка с туристическо корабче в езерото Аши – кратерно езеро, появило се е преди около 3000 години, което днес привлича множество туристи заради заобикалящия го живописен пейзаж (при подходящи метеорологични условия). Обяд в местен ресторант. Връщане обратно в Токио. Вечеря в местен ресторант. Нощувка.

5
Токио – Нико

Закуска. Свободен ден в Токио или по желание целодневна екскурзия до Нико (ЮНЕСКО) с обяд. Любувайки се на красивата природа с вековни зелени гори и изобилие на вода, си мислиш „Никога не казвай красиво, преди да си видял Нико“. Разглеждане на шинтоисткият храм Тошогу – великолепен дворец от 17-ти век и мавзолей на първия Шогун Токугава; пететажната пагода, портата Ниомон, трите маймунки: „Не чух“, „Не видях“, „Не разбрах“ – символично изразяващи философски начин за съществуване на хората, портата Йомеймон и светилището. Пътуване по зигзагообразния път Ирохозака с 20 завои, всеки един от които носи име от японската азбука, наречена харигана. Престой на езерото Чузенджи, разположено в подножието на планината Нантай и на водопада Кегон – един от най-красивите в Япония. Слизане по другия път с 28 завои, които носят имената на останалите символи от японската азбука. Нощувка в Токио.

6
Токио – Киото

Закуска. Изпращане на багажа (1 бр. на турист) с отделен транспорт до Киото. Трансфер до ж.п. гарата в Токио. Отпътуване за Киото с високоскоростен влак Шинкансен (пътуването отнема 2 ч. и 20 мин.) – култовият “влак-стрела“, който развива 320 км / ч и оперира от 1964 г. Пристигане в Киото. Туристическа програма: посещение на будисткия храм „Кинкаку-джи“ (Храмът на златния павилион) – една от най-известните забележителности на Япония. Участие в емблематичната за страната чаена церемония. Обяд в местен ресторант. Посещение на храма Киомизу, построен изцяло от дърво и предлагащ великолепна гледка към Киото и на старинния квартал Гион – района на гейшите. Настаняване в хотел “Montrey Kyoto” **** (или подобен). Нощувка.

7
Киото – Нара – Киото

Закуска. Отпътуване за старата столица Нара. Туристическа програма в Нара: храмът „Тодайджи“, с най-голямата статуя на „Великия Буда“; гробницата „Касуга“ – главната гробница на Фудживара, един от най-могъщите кланове в Япония; паркът на Нара – дом за стотици свободно бродещи елени, считани за вестоносци на боговете в шинтоизма. Посещение на шинтоисткото светилище „Фушими Инари“, посветено на богинята Инари, където също така е сниман и филма „Мемоарите на една гейша“. Връщане обратно в Киото. Вечеря в ресторанта на хотела. Нощувка.

8
Киото – Осака

Закуска. Отпътуване за Осака. Туристическа програма с местен екскурзовод в Осака: посещение на Замъкa на Осака, изиграл важна роля при обединението на Япония през 16 век; посещение на наблюдателната платформа в Umeda Sky Building, която се издига на 170 м височина и открива панорамна гледка към целия град. Фото пауза в известните квартали Умеда и Дотонбори. Настаняване в хотел “Montrey le Freur“ **** (или подобен) в Осака. Нощувка.

9
Осака – Истанбул

Закуска. Трансфер до летището на Осака. Отпътуване в 22:50 ч. за Истанбул с полет на авиокомпания “Turkish Airlines”.

10
Истанбул – София

Пристигане на летището в Истанбул в 05:10 ч. Отпътуване в 07:45 ч. за България. Пристигане на летище София (Терминал 2) в 09:05 ч.

 • 05.11.2020: 6 179.00лв
 • 29.04.2021: 6.179.00лв
 • 04.11.2021: 6 579.00лв
 • 28.04.2022:6 179.00лв
НАСТАНЯВАНЕ
Изберете дата на заминаване:
Хотели 4*
Двойна стая със спалня
6179 лв. на турист
Двойна стая с отделни легла
6179 лв. на турист
Единична стая
7638 лв. на турист
НАСТАНЯВАНЕ
Изберете дата на заминаване:
Хотели 4*
Двойна стая със спалня
6179 лв. на турист
Двойна стая с отделни легла
6179 лв. на турист
НАСТАНЯВАНЕ
Изберете дата на заминаване:
Хотели 4*
Двойна стая със спалня
6179 лв. на турист
Двойна стая с отделни легла
6179 лв. на турист
НАСТАНЯВАНЕ
Изберете дата на заминаване:
Хотели 4*
Двойна стая със спалня
6579 лв. на турист
Двойна стая с отделни легла
6579 лв. на турист
НАСТАНЯВАНЕ
Изберете дата на заминаване:
Хотели 4*
Двойна стая със спалня
6179 лв. на турист
Двойна стая с отделни легла
6179 лв. на турист

КАРТА

WRITE A REVIEW

Accomodation
Destination
Meals
Overall
Transport
Value For Money

Целодневна екскурзия до Никко с включен обяд на турист при минимум 10 записани туристи
Цената на екскурзията е определена при валутен курс 1 JPY = 0,017 лева. При промяна на курса с повече от 6% агенцията си запазва правото да промени цената в съответната посока.
Часово време: България - 12ч., Япония - 19ч.
Валута в Япония: японска йена (JPY)
Валутен курс: 100 JPY = 1.606 лева
Валутен курс: 1 USD = 113.39 JPY
Авиокомпанията си запазва правото да променя полетното разписание и стойността на летищните такси.
Екскурзията се осъществява при минимум 16 записани туриста.
Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването. Задължителни ваксинации за български граждани на се изискват.
Българските граждани, които желаят да посетят Япония за срок не по-дълъг от 90 последователни дни, не се нуждаят от входна виза, за да пътуват. Необходимите документи за пътуване са валиден паспорт и двупосочен самолетен билет, които следва да бъдат представени пред имиграционните власти при пристигане в Япония. Освен тях, властите имат право да поискат от пътуващия да докаже, че разполага с достатъчно налични средства, които да покрият разходите по престоя му в страната, както и документи, потвърждаващи целта на пътуването му (програма на пътуването, ваучер за закупен туристически пакет или др.).