Top
AttractiveTravel / Уикенд в Бари

Уикенд в Бари

Цена от: 413 лв. на човек
Дати: Всяка Събота
Продължителност: 4 дни

Самолетна програма

 

Събота – Вторник

 

3 нощувки / 4 дни

 • Дестинация
 • Цената включва

  *самолетни билети по направление София-Бари-София

  *малък салонен багаж

  *3 нощувки със закуски в хотел „BAIA SANGIORGIO RESORT „4* http://www.hotelbaiasangiorgio.com/#!/home  или подобен

  *застраховка

  Цената НЕ включва

  *трансфер летище-хотел-летище

  *доплащане за голям салонен багаж: 28.00лв

  *доплащане за 23кг багаж: 52.00лв

  *доплащане за 32кг багаж:73.00лв

  *обеди и вечери

  *разходи от личен характер

Цена на човек в двойна стая: 413.00лв за 3 нощувки с включени закуски в хотел:BAIA SANGIORGIO RESORT 4*  http://www.hotelbaiasangiorgio.com/#!/home или подобен.

 

Ден 1: Отпътуване от летище София в 18.25ч с полет на авиокомпания WizzAir по направление София-Бари. Кацане на летище Бари в 18.50ч.

Ден 2:Закуска.Свободно време за плаж и разглеждане на забележителности.Нощувка

Ден 3:Закуска.Свободно време за плаж и разглеждане на забележителности.Нощувка

Ден 4:Закуска.Свободно време. 12ч освобождаване на хотела.Свободно време. Отпътуване към летище Бари за полет по направление Бари-София: 19.25-21.40

КАРТА

WRITE A REVIEW

Accomodation
Destination
Meals
Overall
Transport
Value For Money

Бари (Bari) е столица на провинцията Бари и на автономния регион Апулия. Населението на града е 320 676 жители (по данни от 2008г.), а площта му е 116,2 кв.км. Бари е разделен на четири части - стар град, модерен град(място за пазаруване) и две модерни пристанища. Забележителности, които можете да посетите там са базиликата Св.Никола (Basilica di San Nicola)- построена през 1087г. Там се съхраняват съхраняват останките на светеца в гробница под олтара. Катедралата на Бари - Cathedral of St. Sabinus – пример за римската архитектура в Апулия. Сградата на операта - Petruzzelli Theatre е една от най – величествените в Италия след тези в Милано и Неапол. Интересни са руската църква (построена от поклонници отишли в Бари са посетят мощите в базиликата Св.Никола), стария град Бари (там кипи невероятен нощен живот поради многото заведения), а също и ботаническата университетска градина.

Алберобело:

Къде: 60 км югоизточно от Бари, Пулия, Италия Най-добро време: април-юни и септември-началото на октомври.

В слабо известната, но очарователна област Апулия, токът на италианския „ботуш“, се намира Алберобело, град с толкова особено обаяние, че е трудно да си спомните в коя страна сте или на коя планета се намирате.Историческата част на града се състои от конусовидни варосани къщички трули (trulli) и приема посетители в детска книжка с приказки: представете си Снежанка и седемте джуджета в интерпретация на Толкин.Повече от 1000 са тези уникални сгради с форма на кошер в Алберобело и околната селска област (два пъти повече са, по някои сметки, в долината Итрия). Те израстват като гроздове гъби сред множеството маслинови дръвчета.Тези чудновати, твърде мистериозни забележителности на най-южния италиански регион не се срещат никъде другаде в страната. Тяхната примитивна форма създава впечатлението, че са древни, но всъщност най-старите датират от ХVІІІ в.Днес трулите се използват като домове, магазини, складове – дори местната църква „Сант Антонио“ е във формата на труло. Ако ви се прииска да хапнете в някоя от тези варивикови постройки, не търсете друга освен „Поета Контадино“, странно официална за вековна трула, но предлагаща една от най-добрите версии на кулунарията от областта Пулия (Апулия, или Пулия, е една от най-плодородните селскостопански области и мястото, където се произвеждат някои от най-добрите италиански марки зехтин). Листата с вина на „Поета“ е сред най-изисканите по тези места.